Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Szpinak po katalońsku

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

liście szpinaku
0.5 kg
oliwa
5 łyżek
rodzynki
3 łyżki
orzechy piniowe
3 łyżki
czosnek
2 ząbki posiekane
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak po katalońsku

Rodzynki namoczyć w gorącej wodzie, odcedzić. Oliwę rozgrzać, lekko podsmażyć orzeszki, dodać rodzynki i czosnek, chwilę smażyć na małym ogniu, aby czosnek puścił aromat. Dodać szpinak, przykryć, co jakiś czas mieszać. Kiedy wszystkie liście zmiękną, szpinak odkryć i odparować. Doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak