szpinak do obiadu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak

    2 kg
  • jajka

    3 szt
  • mleko

    200 ml
  • gałka muszkatołowa mielona

  • masło

  • woda

    1 szkl
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

szpinak dokładnie myjemy i wrzucamy na wodę i dusimy. Po 15 min gdy woda odparuje wlewamy mleko i wbijamy jajka i dodajemy masło. Mieszamy i chwilę gotujemy aby nadmiar płynów odparował. Na koniec doprawiamy do smaku

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
artur7 19.01.2014 11:36
bardzo fajnie musi smakowac
Laila2786 21.07.2012 10:53
jeszcze nie jadłam takiego

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat