szpinak do obiadu

szpinak do obiadu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak

    2 kg
  • jajko

    3 szt
  • mleko

    200 ml
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

  • masło

  • woda

    1 szkl
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania szpinak do obiadu

szpinak dokładnie myjemy i wrzucamy na wodę i dusimy. Po 15 min gdy woda odparuje wlewamy mleko i wbijamy jajka i dodajemy masło. Mieszamy i chwilę gotujemy aby nadmiar płynów odparował. Na koniec doprawiamy do smaku

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat