szpinak do obiadu

szpinak do obiadu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak

    2 kg
  • jajka

    3 szt
  • mleko

    200 ml
  • gałka muszkatołowa mielona

  • masło

  • woda

    1 szkl
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

szpinak dokładnie myjemy i wrzucamy na wodę i dusimy. Po 15 min gdy woda odparuje wlewamy mleko i wbijamy jajka i dodajemy masło. Mieszamy i chwilę gotujemy aby nadmiar płynów odparował. Na koniec doprawiamy do smaku

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat