szpinak do obiadu

szpinak do obiadu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak

    2 kg
  • jajko

    3 szt
  • mleko

    200 ml
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

  • masło

  • woda

    1 szkl
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

szpinak dokładnie myjemy i wrzucamy na wodę i dusimy. Po 15 min gdy woda odparuje wlewamy mleko i wbijamy jajka i dodajemy masło. Mieszamy i chwilę gotujemy aby nadmiar płynów odparował. Na koniec doprawiamy do smaku

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat