Szparagi zszynką szwarcwaldzką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi

    50 dkg
  • sól

    do smaku
  • cukier

    1 łyżka
  • szynka szwarcwaldzka

    6 plastów
  • masło

    3 łyzki
  • żółty ser starty

    3 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szparagi obieramy specjalną obieraczką do warzyw.Taką mozna tu dostać za punkty jest rewelacyjna . Obrane szparagi myjemy,mozna gotować w całosci ale mozna tez przekroić na pół,do wody dodajemy sól i cukier.Szparagi gotujemy z solą icukrem około 10 minut odlewamy wode. Na patelnię dajemy masło kładziemy szynkę szwarcwaldzką i rumienimy ,robimy tez jajko sadzone.Szparagi układamy na półmisek obkładamy szynką i polewamy wytopionym tłuszczem .Górę posypujemy zółtym serem startym na tarce., dodajemy jajko sadzone..POLECAM ! ! !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorian 15.01.2014 08:01
pyszne danie
Łukasz15 03.01.2014 12:22
Pysznie wyglądają
Wafelek2601 27.11.2013 23:00
Dla mnie to nowość, ale z chęcią spróbuję
Margo1 17.10.2013 08:58
jak dla mnie świetnie sie prezentują
adelajda 05.09.2013 08:47
moje ulubione danie !!!!!!!!!!!!
jeta72 26.07.2013 08:07
rewelacja!!!
Róża1 19.06.2013 17:48
pyszności:-)
gusia1000 20.10.2012 15:02
Dobre jedzenie.
gosia56 16.10.2012 10:33
DZIĘKUJĘ.
Zdzisław 15.10.2012 17:51
estetycznie podane

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat