Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi zszynką szwarcwaldzką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi 50 dkg
sól do smaku
cukier 1 łyżka
szynka szwarcwaldzka 6 plastów
masło 3 łyzki
żółty ser starty 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi zszynką szwarcwaldzką

Szparagi obieramy specjalną obieraczką do warzyw.Taką mozna tu dostać za punkty jest rewelacyjna . Obrane szparagi myjemy,mozna gotować w całosci ale mozna tez przekroić na pół,do wody dodajemy sól i cukier.Szparagi gotujemy z solą icukrem około 10 minut odlewamy wode. Na patelnię dajemy masło kładziemy szynkę szwarcwaldzką i rumienimy ,robimy tez jajko sadzone.Szparagi układamy na półmisek obkładamy szynką i polewamy wytopionym tłuszczem .Górę posypujemy zółtym serem startym na tarce., dodajemy jajko sadzone..POLECAM ! ! !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 15.01.2014 08:01
pyszne danie
Łukasz15 03.01.2014 12:22
Pysznie wyglądają
Wafelek2601 27.11.2013 23:00
Dla mnie to nowość, ale z chęcią spróbuję
Margo1 17.10.2013 08:58
jak dla mnie świetnie sie prezentują
adelajda 05.09.2013 08:47
moje ulubione danie !!!!!!!!!!!!
jeta72 26.07.2013 08:07
rewelacja!!!
Róża1 19.06.2013 17:48
pyszności:-)
gusia1000 20.10.2012 15:02
Dobre jedzenie.
gosia56 16.10.2012 10:33
DZIĘKUJĘ.
Zdzisław 15.10.2012 17:51
estetycznie podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak