Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi z tartą bułka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi białe 1 pęczek
masło
cukier
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi z tartą bułka

Szparagi opłukać, odciąć zdrewniałe końcówki i obrać. Zagotować niedużą ilość lekko osolonej i posłodzonej wody i włożyć szparagi. Gotować ok. 15 minut, a następnie delikatnie odcedzić. Dodać masło, poczekać, aż się roztopi i posypać tartą bułką. Przykryć pokrywką i odczekać 3 minuty, aż bułka zmięknie. Całość delikatnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 25.02.2014 18:00
pyszne i apetyczne :)
erym 21.01.2014 09:23
jeszcze nigdy nie jadlam, tej wiosny napewno skosztuje
berys18 19.01.2014 10:32
pyszne szparagi
Ada-Gaba 19.01.2014 08:45
uwielbiam szparagi
pawel123 17.01.2014 12:58
bardzo smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak