Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi z szynką parmeńską

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi zielone 12 szt
szynka parmeńska 12 plastrów
sól do smaku
masło 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi z szynką parmeńską

Szparagi myjemy, odcinamy stwardniałe końce. Szparagi gotujemy w osolonej wodzie na pół miękko.

Przestudzone szparagi owijamy szynką parmeńską.

Masło rozpuszczamy. Rozpuszczone masło wlewamy do naczynia żaroodpornego naczynia, następnie układamy w nim szparagi.
Wkładamy do piekarnika temperatura 180 stopni ok 15 minut.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 17.08.2014 11:02
muszą być smaczne:)
BernadettaP 06.08.2014 22:05
Szkoda, że szparagi się już kończą :(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak