Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi z szynką i serem po francusku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
szynka parmeńska 100 g
ser żółty 50 g
szparagi białe 1 pęczek
sól
cukier
jajko 1 szt
Czarnuszka nasiona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi z szynką i serem po francusku

Szparagi umyć, obrać i związać białą nitką. Gotować w wodzie z dodatkiem soli i cukru.
Ciasto rozwijamy i dzielimy na 9 prostokątów. Na każdy nakładamy plasterek szynki i żółtego sera oraz szparagi. Zawijamy w ciasto tworząc rulonik. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia łączeniem do dołu. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy czarnuszką. Pieczemy w 210 stopniach C prze około 14 minut do zarumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AniaHania 05.07.2016 08:10
pycha, uwielbiam
KORAL 03.07.2016 19:15
Fajne , chociaż dla mnie zakazane :)
kasienka23 03.07.2016 11:08
świetna przekąska! idealna na spotkania z przyjaciółmi :)
Janina 03.07.2016 10:14
Świetna przekąska;))
VioletoweKucharzenie 03.07.2016 08:57
smaczna przekąska :-)
Renataj 02.07.2016 22:15
Apetyczna przekąska:)
Iwusia 02.07.2016 21:39
smaczna przekąska
Wiktoria29 02.07.2016 21:09
fajny przepis
Aleksandra/Olcia 02.07.2016 17:50
pyszności mniam
Wacław 02.07.2016 17:22
doskonała przekąska :-)
cukiereczek 02.07.2016 14:46
dla miłośników szparagów Relacyjny przepis
halina17 02.07.2016 10:45
Pyszna przekąska
ilka01 02.07.2016 10:36
super przepis :)
ben-ka 02.07.2016 09:51
Bardzo ładne danie.
olkaaa 02.07.2016 09:45
muszę zrobić
Motorek 02.07.2016 09:20
wyglądają pysznie
Krzysztof15 02.07.2016 08:00
wyglada apetycznie
Mniam 02.07.2016 07:53
Coś smacznego do schrupania.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak