Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi z salami zapiekane pod beszamelem
Kroki postępowania
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Każdego szparaga owijamy plasterkiem salami i układamy obok siebie w naczyniu żaroodpornym.
szparagi białe | 500 g |
cukier | 1 łyżeczka |
sól | |
salami | 200 g |
masło | 2 łyżki |
mąka | 2 łyżki |
mleko | 1,5 szklanki |
sól | |
Pieprz biały mielony Prymat | |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | |
masło | do posmarowania formy |
ser żółty | do posypania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: