Szparagi z piekarnika

Szparagi z piekarnika

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    20 dkg
  • oliwa

    100 mililitrów
  • szparagi białe

    30 dkg
  • jajka

    3 sztuki
  • mleko

    100 mililitrów
  • tymianek Prymat

  • suszone pomidory

    8 sztuk
  • oliwki czarne

    10 sztuk
  • parmezan starty

    10 dkg
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Szparagi obrać, gotować 3 minuty w lekko osolonej wodzie. Cztery szparagi , odłożyć , resztę pokroić na kawałki 4 cm.
Mąkę , tymianek z dodatkiem soli i pieprzu, wymieszać w dużej misce. Następnie dodać do ciasta jajka, mleko i olej, dobrze wymieszać.
Dodać pokrojone szparagi, pomidory , przekrojone na pół oliwki i dwie trzecie sera, startego na tarce jarzynowej. Ciasto wlać do formy żaroodpornej o wym. 17 x 25 cm . Na wierzchu ułożyć szparagi , parę oliwek , posypać serem.
Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni około 35 minut. Odstawić na 5 - 10 minut.
SMACZNEGO!!!!

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Renata9

07.10.2017 07:42
Smaczny obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat