Szparagi w fartuszkach z łososia Marcina Budynka

Szparagi w fartuszkach z łososia Marcina Budynka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 szt
  • natka pietruszki

    20 g
  • bazylia

    20 g
  • estragon

    20 g
  • szczypiorek

    20 g
  • kiełki słonecznika

    20 g
  • kapary

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • łosoś wędzony

    8 plastrów
  • szparagi białe

    1 pęczek
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Szparagi w fartuszkach z łososia Marcina Budynka

Marcin Budynek poleca:
1. Szparagi obrać i odciąć zdrewniałe końcówki. Jajko ugotować na twardo, obrać i ostudzić.
2. Szparagi ułożyć na stojąco w koszyczku do gotowania i zanurzyć w garnku z wrzącą wodą, tak by główki lekko wystawały. Gotować do miękkości około 15 minut. Odcedzić i osuszyć.
3. Wymieszać drobno posiekane jajko z kaparami. Posolić i przyprawić świeżo mielonym pieprzem.
4. Każdy szparag zawinąć w pół plasterka wędzonego łososia norweskiego, tak by główka szparaga była dobrze widoczna i ułożyć na talerzu.
5. Posypać jajkiem zmieszanym z kaparami. Ozdobić ziołami i natychmiast podawać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

marcia7 28.04.2014 17:36
elegancka przekąska
marcia7 14.04.2014 14:21
dobra przystawka
Rycerz
Rycerz 04.01.2014 00:56
Oryginalnie podane.
Adamorek 14.12.2013 02:07
Pięknie wygląda
jozefinach 16.05.2013 21:11
Podoba mi się pomysł na szparagi. Nigdy ich nie łączyłam z łososiem.
Ola1984 16.05.2013 19:53
Raj dla podniebienia :) Pyszne danie.
arbuzowo 16.05.2013 16:37
Szparagi - wiosenne orzeźwienie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat