Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi w cieście francuskim z czarnuszką

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szparagi zielone 10 szt
ciasto francuskie 1/3 op
szynka 10 plasterki
jajko 1 szt
Czarnuszka nasiona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi w cieście francuskim z czarnuszką

Kroki postępowania

1
Z zielonych szparagów odłamujemy twarde zdrewniałe końcówki i gotujemy je ok 3-4 minuty na parze.
Krok 1 - Szparagi w cieście francuskim z czarnuszką foto
2
Po ostudzeniu każdego szparaga owijamy plasterkiem szynki.
Krok 2 - Szparagi w cieście francuskim z czarnuszką foto
3
Ciasto francuskie kroimy na ok 1,5-2 cm paski
Krok 3 - Szparagi w cieście francuskim z czarnuszką foto
4
i każdego szparaga owijamy jednym paskiem ciasta.
Krok 4 - Szparagi w cieście francuskim z czarnuszką foto
5
Jajko roztrzepujemy
Krok 5 - Szparagi w cieście francuskim z czarnuszką foto
6
i smarujemy nim z wierzchu przekąski.
Krok 6 - Szparagi w cieście francuskim z czarnuszką foto
7
Posypujemy czarnuszką. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 15-20 minut.
Krok 7 - Szparagi w cieście francuskim z czarnuszką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 12.06.2014 15:09
Dobry pomysł.
Bernadeta1 12.06.2014 10:24
super pomysł i bardzo smaczne
Janina 11.06.2014 23:44
Ciekawy pomysł;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak