Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi w bułce tartej z jajkiem sadzonym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi zielone 1/2 pęczka,
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki,
masło 4 -5 łyżek,
sól do smaku
jajko 3 szt,
masło lub margaryna 1 -2 łyżki,
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi w bułce tartej z jajkiem sadzonym

Szparagi zielone myjemy , odcinamy zdrewniałe końcówki i obieramy do 1/3 wysokości.
Gdy są zbyt długie przecinamy na pół.
Gotujemy w niewielkiej ilości wody (wkładamy na osolony wrzątek ze szczyptą cukru i gotujemy 5 - 8 minut od momentu zagotowania wody).
Następnie odcedzamy na sitku.
Na patelni rozpuszczamy masło , dodajemy bułkę tartą , podsmażymy i dodajemy odsączone szparagi.Podsmażamy razem około 5 minut.
Wyjmujemy na talerz.
Na patelni rozpuszczamy masło lub margarynę wbijamy po jednym jajku , przyprawiamy solą i smażymy do ścięcia białek.
Sadzone jajka kładziemy na szparagi które daliśmy na talerz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 19:30
dobry obiad.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak