Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi w bułce tartej

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi zielone 10 szt
sól
cukier 0,5 łyżeczki
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi w bułce tartej

Z zielonych szparagów odłamujemy twarde końcówki. W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli i cukru. Wrzucamy do wody szparagi i gotujemy kilka minut. Wyciągamy gdy będą jeszcze jędrne. Na patelni roztapiamy masło, a następnie dodajemy na nią bułkę tartą i zrumieniamy ją. Na patelnię wyciągamy ugotowane szparagi i obtaczamy w bułce tartej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 26.05.2014 19:22
bardzo lubie
marcia7 25.05.2014 21:45
lubię tak po swojsku
Czyki 25.05.2014 21:40
Bardzo smacznie u Ciebie:) jak zawsze :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak