Szparagi uczta smakosza.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi białe

    50 dag
  • pierś z kurczaka

    2 szt
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

  • mozzarella w bloku

    10 dag
  • sól

  • cukier

  • masło

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • mleko

    1 szklanka
  • wywar warzywny

    0,5 szklanki
  • bazylia

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Szparagi uczta smakosza. foto
Szparagi obrać dokładnie . Gotować 15 minut w osolonej i lekko ocukrzonej wodzie. Osączyć, pozostawić wywar.
Krok 2 - Szparagi uczta smakosza. foto
Piersi z kurczaka, przekroić wzdłuż, rozklepać przez folię, przyprawić.
Krok 3 - Szparagi uczta smakosza. foto
. Usmażyć z obu stron na patelni grillowej.
Krok 4 - Szparagi uczta smakosza. foto
Na każdym plastrze rozłożyć szparagi, zwinąć i ułożyć w naczyniu do zapiekania.
Krok 5 - Szparagi uczta smakosza. foto
Z masła, mąki, mleka i wywaru ze szparagów, zrobić sos podobny do beszamelowego, polać nim szparagi, posypać startą mozzarellą
Krok 6 - Szparagi uczta smakosza. foto
i zapiec w piekarniku pod grillem około 10 minut.
Krok 7 - Szparagi uczta smakosza. foto
Dodałem do naczynia do zapiekania ugotowane młode ziemniaki, posypane koperkiem i kilka ciemnych winogron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (35)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 10.05.2017 13:29
Swietne danie
IZABELA29 21.09.2016 12:46
Pysznie wyglądają
Klausia 13.04.2016 16:01
ciekawie to wygląda :)
rybka 26.05.2015 20:06
Ale to musi być pyszne!
foczka-ks 20.05.2015 08:05
ale smaczna uczta
Kasiaaa 09.05.2015 11:41
Rewelacyjnie wygląda :)
endzi 07.05.2015 18:39
Bardzo fajne danie!
ben-ka 10.01.2015 09:05
Bardzo apetycznie podane.
Ada-Gaba 09.11.2014 22:20
uwielbiam szparagi, pyszne danie
ben-ka 20.09.2014 08:57
Tak ładnie podane........

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat