Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi pieczone z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 0,5 kg
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżczka
wędzony boczek 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi pieczone z boczkiem

Fasolkę szparagową myjemy, odcinamy końcówki. Gotujemy w osolonej wodzie około 10 minut. Boczek kroimy w delikatnie cienkie plastry. Wyjmujemy fasolkę z wody. Plastry boczku owijamy w około 3-4 fasolki. Tak postępujemy z wszystkimi fasolkami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 24.06.2016 07:28
pysznie wyglądają Twoje szparagi
berys18 17.06.2016 11:27
bardzo fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak