Sznycle z sezamem pikantne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wołowe

    1,2 kg
  • sezam

    50 gram
  • por (biała część)

    1 sztuka
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1 łyżka
  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

    1 łyzka
  • jajko

    1 sztuka
  • bułka tarta pikantna

    100 gram
  • oliwa

    50 ml
  • bułka

    1 namoczona w wodzie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso dajemy do misy i łączymy z przyprawami. Pora kroimy w kostkę i smażymy na oliwie aż się przyrumieni jak cebulka. Potem dodajemy do mięsa, wbijamy jajko, wsypujemy sezam i dodajemy namoczona wcześniej w wodzie kajzerkę (bułkę), odciśnięta dobrze z wody i mieszamy. Potem wyrabiamy małe sznycelki i panierujemy w bułce tartej, ja lubię z Prymatu ostrą ;). Całość smażymy na oliwie, lub oleju po 5-8 minut na jednej stronie. Gotowe. Można jeść z frytkami, ziemniakami, ja wolę z samą sałatką z pomidorów ;)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (30)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marysia 30.07.2011 09:08
fajne
rakow2 01.06.2011 15:29
bardzo ciekawe
maryśka 09.05.2011 18:31
ciekawe
novita26 05.05.2011 14:16
mniam
nikusonka 20.02.2011 23:49
ciekawe
Marzena40 21.12.2010 10:01
warto spróbować
Tomek16 06.11.2010 12:12
lubię sezam więc musi być pyszne
Katarzyna/kate1980 27.09.2010 14:54
pyszności
eli82 19.09.2010 14:58
super
stokrotka 18.09.2010 20:27
fajne!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat