Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle z kurczaka z teriyaki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
sos 2 łyżki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
sól 1 do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 do obtoczenia
olej do smażenia

Porada

Użyłam sosu teriyaki (nie było go na liście).

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle z kurczaka z teriyaki

Kroki postępowania

1
Każdą pierś z kurczaka przekroić wzdłuż, żeby otrzymać 4 płaty mięsa.
Krok 1 - Sznycle z kurczaka z teriyaki foto
2
Czosnek posiekać. Dodać do niego sos teriyaki, przyprawę do kurczaka, zioła i trochę soli. Dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Sznycle z kurczaka z teriyaki foto
3
Przygotowaną marynatą dokładnie natrzeć kawałki mięsa i odłożyć w chłodne miejsce na przynajmniej 30 minut.
Krok 3 - Sznycle z kurczaka z teriyaki foto
4
Po tym czasie zamarynowane mięso obtaczać w bułce tartej i kłaść na rozgrzany na patelni olej.
Krok 4 - Sznycle z kurczaka z teriyaki foto
5
Smażyć na rumiano z obu stron.
Krok 5 - Sznycle z kurczaka z teriyaki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak