Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle z indyka w kremowym sosie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 600 g
masło 75 g
mąka 1 łyżka
śmietanka kremowa 200 g
czosnek 2 ząbki
wino białe 40 ml
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle z indyka w kremowym sosie

Genialne połączenie chudej piersi z kremowym sosem. Przepis zainspirowany sznyclami cesarskimi z książki “Smak łowi Makłowicz”


Z indyka uzyskałam 4 zgrabne filety. Rozgrzałam 50g masła i smażyłam niedoprawione na jednej stronie, obróciłam sznycle i przyprawiłam na patelni roztartym czosnkiem z odrobiną soli. Obróciłam ponownie lekko podsmażając i ściągnęłam je z patelni.
Dodałam resztę masła roztopiłam i dodałam mąkę tworząc jasną zasmażkę. Wlałam śmietanę, zagotowałam, dodałam wino. Włożyłam szyncle do sosu wszystko doprawiłam solą i dusiłam około 2-3 minuty.

Podałam z ziemniakami i surówki z marchewki i jabłka.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 30.04.2013 15:10
Już dawno nie jadłam indyka, a ten wygląda kusząco!
adam1f 14.03.2013 16:40
muszą być bardzo dobre
Laila2786 25.01.2013 13:53
pyszności
fotoviderek 24.01.2013 12:54
Wygląda bosko:)
Alex_M 23.01.2013 08:59
super!
w mojej kuchni 22.01.2013 22:05
smaczne
aisoglam 22.01.2013 21:56
Pyszne. Fajny sosik.
kala9287 22.01.2013 21:24
fajny przepis
mela25 22.01.2013 21:13
Bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak