Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sznycle z boczniaka cytrynowego

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniak cytrynowy 0,5 kg
pieczarki 20 dkg
grysik 3 łyż
pieprz
sól
jajko 1 szt
cebula 2 szt
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat
kajzerka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: sznycle z boczniaka cytrynowego

Kroki postępowania

1
Boczniaka i pieczarki lekko podgotowujemy ok 5 min od zawrzenia wody i odcedzamy i studzimy następenie cebule kroimy w kostkę podsmażamy na złoty kolor na oleju- studzimy. Kajzerkę moczymy w wywarze z grzybów odsaczmy z wody.
Krok 1 - sznycle z boczniaka cytrynowego foto
2
Wszystko razem miksujemy na jednolita konsystencje
Krok 2 - sznycle z boczniaka cytrynowego foto
3
do masy dodajemy jajko i grysik.
Krok 3 - sznycle z boczniaka cytrynowego foto
4
Formujemy sznycle i obtaczamy w bułce tartej z obu stron pieczemy na oleju na złoty kolor
Krok 4 - sznycle z boczniaka cytrynowego foto
5
mozemy podawać z ziemniakami lub z chlebem
Krok 5 - sznycle z boczniaka cytrynowego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tatiana2 07.10.2013 14:00
pyszne, grzybowe placuszki :)
Stenka 27.07.2013 08:17
ciekawy przepis
migotka28 14.07.2013 11:58
z boczniaczkami to pyszne musi być
artur7 04.07.2013 19:34
bardzo mniam
fotoviderek 04.07.2013 07:29
Wspaniały przepis :)
treonina 03.07.2013 21:17
świetny pomysł! koniecznie wypróbuję
Monika10 03.07.2013 21:03
musze wypróbować napewno smaczne lubie grzyby

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak