Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle z bakłażana.

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
sól
jajko
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
makaron tagliatelle 10 dag
sos
ajvar łagodny 2 łyżki
śmietana kremowa 30% lub 36% 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle z bakłażana.

Bakłażan pokroić wzdłuż w plastry 1 cm, posypać solą i odstawić na ½ h. Osuszyć, panierować i smażyć jak "schaboszczaka".
Podawać z makaronem al dente (oczywiście włoskim), ajvarem i listkiem bazylii, która zawsze zachwyca swym aromatem i smakiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 01.12.2013 17:57
muszą pysznie smakować
Gabi44 15.11.2013 20:04
Cudownie podane,szkoda ,że można jeść tylko wirtualnie.
Olga_SK 15.11.2013 13:00
Pyszny pomysł :)
mufinka79 15.11.2013 11:23
Pięknie podane :)Pyszne danie :)
Magula 15.11.2013 10:50
pysznosci u Ciebie
Paolcia 15.11.2013 08:59
apetycznie wygląda :)
tomek18 15.11.2013 08:57
ale pyszności!!
IZABELA29 15.11.2013 06:54
chętnie się poczęstuję .:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak