Sznycle Jajeczne z Żółtym Serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    6 sztuk
  • cebula

    1 sztuka
  • bułka czerstwa

    1 sztuka
  • ser żółty

    w/g uznania
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • masło

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo. Trzemy na tarce na grubym oczku. Cebulkę szklimy na masełku, gotową dodajemy do jajek. Bułke czerstwą moczymy i dodajemy do jajek. Wszytsko dokładnie mieszamy. Doprawiamy pieprzem i kucharkiem. Na tarku na małych oczkach trzemy żółty ser ( ok 2 łyżki). Formujemy sznycelki obtaczamy w bułce tartek i smażymy na rozgrzanym oleju. Następnię przecinamy na połówki i na wierzch wykładamy jeszcze małe kawałki sera żółtego i trzymamy pod przykryciem, aż się roztopi. SMACZNEGO !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
monika156 09.11.2010 14:15
pycha :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat