Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sznycle drobiowe w sezamowej skórce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 szt
skórka pomarańczowa 1 łyżka
ziarna sezamu 5 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
jajko 1
czosnek 4 ząbki
sól
pieprz
olej do smażenia
masło do smażenia
estragon 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: sznycle drobiowe w sezamowej skórce

Filety przeciąć na pół by powstały 4 sznycle Na tarce lub w prasce zetrzeć czosnek Natrzeć nim mięso odstawić na 15 min -Ziarna orzechów sezamu skórkę tartą bułkę wymieszać Jajko ubić widelcem Zanurzać sznycle w jajku obtaczać w mieszance Smażyć na wolnym ogniu po 5 min z każdej strony Doprawić pieprzem i solą Przykryć i trzymać jeszcze 10 min na wolnym ogniu Podawać z warzywami i plasterkami cytryny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 19.12.2013 10:52
fajny przepis
Motorek 27.10.2013 12:57
pycha obiadek
Wafelek2601 03.07.2013 20:53
Ciekawy przepis
Katarzyna59 01.07.2013 07:53
smaczniutkie sznycelki
kriko 16.04.2013 20:25
muszą być pyszne
Ewelina38 15.03.2013 17:50
pyszna panierka, ostatnio właśnie w takiej zasmakowałam :)
pestka 10.03.2013 07:56
bardzo smaczne
Luki 24.02.2013 10:09
pycha
Wiesława1 06.02.2013 16:11
lubie
Bernadeta1 05.02.2013 22:42
bardzo smaczne
Krzysztof15 05.02.2013 17:43
super
dodi 03.02.2013 16:26
palce lizać
Bogumiła
Bogumiła 03.02.2013 16:06
smakowite!!!!!!!!!!!
wiola333 03.02.2013 16:00
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak