sznycle drobiowe w sezamowej skórce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    4 szt
  • skórka pomarańczowa

    1 łyżka
  • ziarna sezamu

    5 dag
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 łyżka
  • jajko

    1
  • czosnek

    4 ząbki
  • sól

  • pieprz

  • olej do smażenia

  • masło do smażenia

  • estragon

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety przeciąć na pół by powstały 4 sznycle Na tarce lub w prasce zetrzeć czosnek Natrzeć nim mięso odstawić na 15 min -Ziarna orzechów sezamu skórkę tartą bułkę wymieszać Jajko ubić widelcem Zanurzać sznycle w jajku obtaczać w mieszance Smażyć na wolnym ogniu po 5 min z każdej strony Doprawić pieprzem i solą Przykryć i trzymać jeszcze 10 min na wolnym ogniu Podawać z warzywami i plasterkami cytryny

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaDD 19.12.2013 10:52
fajny przepis
Motorek 27.10.2013 12:57
pycha obiadek
Wafelek2601 03.07.2013 20:53
Ciekawy przepis
Katarzyna59 01.07.2013 07:53
smaczniutkie sznycelki
kriko 16.04.2013 20:25
muszą być pyszne
Ewelina38 15.03.2013 17:50
pyszna panierka, ostatnio właśnie w takiej zasmakowałam :)
pestka 10.03.2013 07:56
bardzo smaczne
Luki 24.02.2013 10:09
pycha
Wiesława1 06.02.2013 16:11
lubie
Bernadeta1 05.02.2013 22:42
bardzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat