Sznycle do hamburgerów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    250 g
  • mięso mielone wołowe

    200 g
  • bułka czerstwa

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    1/2 łyżki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • smalec

    200 g
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    200 g
  • Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone wymieszać z bułką namoczoną w wodzie i wyciśniętą .
Dodać jajko , cebulę pokrojoną i podsmażoną , sól, pieprz i przyprawy.
Wymieszać dobrze składniki i formować sznycle cienkie ,obtaczając w bułce tartej . Smażyć na smalcu na wolnym ogniu z obu stron .
Podawać z bułką , sałatą i sosem dowolnym .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mysza75 11.10.2016 10:18
domowe najlepsze pycha
Maridka19 11.10.2016 09:29
Zrobione samemu najlepiej smakują :)
Czyki 11.10.2016 08:40
To musi smakować i ten czosnek niedźwiedzi pycha:) super przepis:)
pestka 11.10.2016 06:57
bardzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat