Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle do hamburgerów

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 250 g
mięso mielone wołowe 200 g
bułka czerstwa 1 szt
jajko 1 szt
cebula 1 szt
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1/2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
smalec 200 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 200 g
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle do hamburgerów

Mięso mielone wymieszać z bułką namoczoną w wodzie i wyciśniętą .
Dodać jajko , cebulę pokrojoną i podsmażoną , sól, pieprz i przyprawy.
Wymieszać dobrze składniki i formować sznycle cienkie ,obtaczając w bułce tartej . Smażyć na smalcu na wolnym ogniu z obu stron .
Podawać z bułką , sałatą i sosem dowolnym .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 11.10.2016 10:18
domowe najlepsze pycha
Maridka19 11.10.2016 09:29
Zrobione samemu najlepiej smakują :)
Czyki 11.10.2016 08:40
To musi smakować i ten czosnek niedźwiedzi pycha:) super przepis:)
pestka 11.10.2016 06:57
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak