Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle cielęce z pieczarkami i mozzarellą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina bez kości 0,5 kg
jajko 2 sztuki
mleko 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
mozzarella w kulce 2 sztuki
pieczarki 0,5 kg , małe
sól i pieprz
masło klarowane

Porada

Danie idealnie sprawdzi się jak u mnie na niedzielny obiad . Goście lub po prostu rodzina na pewną będą zachwyceni smakiem.

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle cielęce z pieczarkami i mozzarellą

Mięso umyć , osuszyć , pokroić w plastry.( wyszło mi 7 kotletów )
Każdy plaster rozbić cienko , oprószyć solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzać masło klarowane .
Jajka roztrzepać z mlekiem .
Plastry mięsa maczać w jakach a następnie obtaczać w bułce tartej.
Smażyć na rumiano z obu stron.

Mozzarellę pokroić w plastry , ułożyć po dwa/trzy plastry na kotlecie chwilę przed końcem smażenia by ser się lekko roztopił.

Pieczarki obrać , umyć , pokroić na cienkie plasterki.
Na oddzielnej patelni rozgrzać masło klarowane , smażyć pieczarki do odparowania płynu.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Gorące sznycle podawać przykryte pieczarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 01.05.2016 14:57
Dziękuję :)
Wiktoria29 27.04.2016 21:12
smaczny pomysł
Agnieszka-87-25 27.04.2016 14:37
wysmienite danie
bertpvd 27.04.2016 10:35
świetny przepis
tobi1989 27.04.2016 09:40
Świetne danie :)
Damiano
Damiano 27.04.2016 09:10
bardzo dobre
Małgorzata92 27.04.2016 09:07
Super pomysł :)
2milutka 27.04.2016 08:33
Uwielbiam, moje smaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak