Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycel cielęcy

4.0
(29)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka do obtoczenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
jajko 1 szt
smalec do smażenia
sól do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
cielęcina bez kości 2 z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycel cielęcy

1.Mięso opłukać i osuszyć.
2.Każdy plaster włożyć pomiędzy kawałek foli spożyczej i rozbić mięso tłuczkiem, jak na schabawego;
3.Mięso opruszyć solą i pieprzem;
4.Obtoczyć najpierw w mące, następnie w rozstrzepanym jajku i bułce tartej;
5.Smażyć na smalcu do uzyskania rumianego koloru z obydwu stron na średnim ogniu;
6.Podawać dowolnie np. z ziemniakami i surówką;
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 16.01.2014 17:22
bardzo smaczny
Mati13 02.12.2013 15:13
świetny obiad
erym 04.11.2013 10:32
bardzo apetyczne
caralajna 26.10.2013 07:59
apetyczny.
dorotka0000025 15.09.2013 11:23
wyglada smakowicie
fotoviderek 14.08.2013 21:14
Cielęcina zawsze jest dobra, a jeszcze tak przyrządzona - pycha :)
olkaaa 25.07.2013 07:46
wygląda smakowicie
Alex_M 18.07.2013 21:55
super obiad!
paulina2157 18.07.2013 07:01
proste i smaczne
Mniam 17.07.2013 20:32
Smaczne mięsko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak