Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZMUROWANA KAPUSTA KISZONA Z BOCZKIEM NA OSTRO

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 500 gram
boczek wędzony 100 gram
cebula biała 50 gram
papryczka chili 1/4 szt
mąka pszenna 1 łyżka
olej rzepakowy 2 łyżki
bulion warzywny 1/2 litra
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt
Owoc jałowca cały Prymat 2 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: SZMUROWANA KAPUSTA KISZONA Z BOCZKIEM NA OSTRO

Kapustę kiszoną przesiekać nożem i przełożyć do garnka dodać liście laurowe,ziele angielskie,jałowiec i ziarna pieprzu całość zalać bulionem warzywnym i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem przez 45 minut.Wlać olej na patelnię i podsmażyć na nim wędzony boczek pokrojony w paski gdy boczek się zrumieni dodać cebulę pokrojoną w kostkę i smażyć aż cebula zacznie się złocić na końcu dodać drobno posiekaną papryczkę chili i wszystko przełożyć do gotującej się kapusty tak aby na patelni pozostał tylko tłuszcz po smażeniu.Do tłuszczu który został na patelni dodać mąkę i zrobić złotą zasmażkę. Wlać zasmażkę do kapusty wymieszać i gotować całość jeszcze przez 5 minut mieszając aż kapusta zgęstnieje na końcu doprawić kapustę solą do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stan2401 06.03.2015 10:46
pyszne danie
Wacław 05.03.2015 12:02
dla mnie przepis na 5 :-)
Ewa104 05.03.2015 09:48
Uwielbiam.Pysznie wygląda.Muszę wkrótce sobie ugotować.
R'n'G Kitchen 05.03.2015 07:25
Przepyszna
Krzysztof15 05.03.2015 06:37
pyszna kapustka
Franciszek 04.03.2015 21:46
Super pomysł
Gracer 04.03.2015 21:11
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak