Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szkockie jajeczka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajka przepiórcze 1 opakowanie
czosnek 3 ząbki
mięso mielone wieprzowe 1/2 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 dag
musztarda 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku
mąka do panierki
olej do smażenia
jajko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szkockie jajeczka

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Jajka przepiórcze ugotować na twardo.
Krok 1 - Szkockie jajeczka foto
2
Czosnek posiekać i wymieszać z mięsem, z 3 łyżkami bułki tartej, przyprawami, musztardą, jajkiem kurzym i dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Szkockie jajeczka foto
3
Jajka przepiórcze obrać, okleić mięsną masą.
Krok 3 - Szkockie jajeczka foto
4
Następnie panierować w mące, rozbełtanym jajku i na końcu w bułce tartej.
Krok 4 - Szkockie jajeczka foto
5
Olej rozgrzać do 180 stopni, smażyć jajeczka na złoty kolor.
Krok 5 - Szkockie jajeczka foto
6
Osączyć na ręczniku papierowym i podawać do obiadu lub z dowolną sałatą.
Krok 6 - Szkockie jajeczka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 28.05.2016 08:39
apetyczne jedzonko
Agnieszka-87-25 28.05.2016 07:32
smaczne są
KORAL 28.05.2016 06:58
Bardzo je lubimy :)
Franciszek 28.05.2016 00:31
super pomysł
halina17 27.05.2016 23:41
smaczne : )
Benita 27.05.2016 21:30
smaczne jedzonko
Motorek 27.05.2016 21:15
bardzo dobre
Ela427 27.05.2016 21:01
pyszne jedzonko
Urszula Świeca 27.05.2016 20:30
Świetny pomysł.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak