Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szegediner, gulasz segedyński

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 1 kg
cebula 1 sztuka
olej 2 łyżki
bulion 2 szklanki
Papryka wędzona słodka mielona Prymat do smaku
sól do smaku
czosnek 1 ząbek
śmietana kwaśna 100 mk
przecier paprykowy ekologiczny 2 łyżeczki
kapusta kiszona 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Szegediner, gulasz segedyński

Kroki postępowania

1
Mięso wieprzowe myjemy dokładnie, osuszamy ręcznikiem kuchennym, a następnie kroimy w kostkę. Cebulkę po obraniu z łupinek kroimy w drobniutką kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej i podduszamy na nim cebulkę. Następnie dodajemy mięso i całość dusimy pod przykryciem dodając w międzyczasie posiekany lub roztarty czosnek oraz wędzoną paprykę. W garnku zagotowujemy bulion, dodajemy do niego zawartość patelni i dusimy około 30 minut.
Krok 1 - Szegediner, gulasz segedyński foto
2
Kapustę kroimy, jeśli jest zbyt kwaśna możemy ją przelać wodą i dodajemy po odciśnięciu do gotującego się mięsa. Całość dusimy jeszcze 1- 1,5 godziny. Pod koniec gotowania doprawiamy gulasz solą oraz pieprzem, dodajemy również przecier paprykowy. Podajemy z kwaśną śmietaną.
Krok 2 - Szegediner, gulasz segedyński foto
3
Smacznego.
Krok 3 - Szegediner, gulasz segedyński foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 03.02.2014 07:46
chętnie spróbuję
Łukasz15 13.08.2013 20:44
Bardzo smakowicie wygląda
IKrakowianka 30.03.2013 19:57
fajny przepis na gulasz
Iwusia 25.03.2013 23:38
bardzo fajna propozycja na smaczny obiadzik
Katarzyna/kate1980 22.03.2013 20:39
fajny pomysł na obiad
babajaga1969 21.03.2013 20:59
smaczne, w miarę proste a konkretne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak