Szczupak zapiekany

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szczupak

    1,5 kg
  • cebula

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
  • oliwa

    50 ml
  • koncentrat pomidorowy

    4 łyżki
  • keczup pikantny

    3-4 łyżki
  • mąka

    10 dag
  • natka pietruszki

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szczupaka oczyścić i podzielić na porcje. Dokładnie umyć je i oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie rybę oprószyć przyprawą do ryb oraz mąką. Porcje szczupaka układać w naczyniu żaroodpornym i posypać posiekaną drobno cebulką. Oliwę wymieszać z koncentratem pomidorowym i keczupem. Tak przygotowanym sosem polać rybę i posypać ją posiekaną natką pietruszki. Rybę zapiekać przez około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 06.01.2014 13:32
Pycha, moje smaki :)
IKrakowianka 26.01.2013 22:38
wygląda super
kasiaw 10.06.2012 18:37
pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat