Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczupak w chrupiącej panierce

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szczupak 2 filety
sól
pieprz
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Szczupak w chrupiącej panierce

Filety szczupaka dokladnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na pól jesli są wieksze. Każdy filet oprószamy solą oraz pieprzem z obu stron. W talerzu mieszamy make pszenna jasna z bułka tartą w proporcji 1:1. Do drugiego talerza wbijamy jajko i roztrzepujemy je. Rybe obtaczamy w mące z bułka, potem w jajku a potem znów z mące z bułką. Smazymy na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 26.10.2012 19:58
Jak ja bym zjadła taka rybkę!
Zdzisław 26.10.2012 19:43
szczupak mniammm, dawno nie jadłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak