Szczupak smażony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szczupak

    1 szt
  • cebula

    2 szt
  • marchew

    1 szt
  • mąka

  • margaryna

    100 g
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybkę trzeba oporządzić, czyli wypatroszyć, oczyścić i pokroić na kawałki lub dzwonki. Cebulę i marchewkę obieramy i kroimy w plastry. W dużej misce układamy rybę z warzywami. Wkładamy ją do lodówki na całą noc. Przed smażeniem rybę oczyszczamy z warzyw, przyprawiamy ją pieprzem i dość mocno solą. Następnie panierujemy w mące. Na patelni topimy margarynę, kładziemy rybę i smażymy z obu stron na złoto. Podajemy gorącą. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kulinarna Ja 02.12.2013 19:55
Zgadza się! :)
halina17 12.11.2013 12:09
Już dawno nie jadłam szczupaka , bardzo smaczna ryba.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat