Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczupak smażony

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczupak 1 szt
cebula 2 szt
marchew 1 szt
mąka
margaryna 100 g
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szczupak smażony

Rybkę trzeba oporządzić, czyli wypatroszyć, oczyścić i pokroić na kawałki lub dzwonki. Cebulę i marchewkę obieramy i kroimy w plastry. W dużej misce układamy rybę z warzywami. Wkładamy ją do lodówki na całą noc. Przed smażeniem rybę oczyszczamy z warzyw, przyprawiamy ją pieprzem i dość mocno solą. Następnie panierujemy w mące. Na patelni topimy margarynę, kładziemy rybę i smażymy z obu stron na złoto. Podajemy gorącą. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kulinarna Ja 02.12.2013 19:55
Zgadza się! :)
halina17 12.11.2013 12:09
Już dawno nie jadłam szczupaka , bardzo smaczna ryba.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak