szczupak smażony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    2
  • mąka

    2-3 łyżki
  • cytryna

    1/2
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

  • tłuszcz do smażenia

  • sól, pieprz

  • szczupak

    5-6 filet
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

filety natrzeć przyprawami,skropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki na ok.1 1/2 godz.następnie panierować w mące i roztrzepanych jajach.smażyć z obu stron na dobrze rozgrzanym tłuszczu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna87 05.07.2012 15:23
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat