Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczupak pieczony w rękawie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szczupak 1 średni
cebula 2-3 sztuki
sól
pieprz
rękaw do pieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Szczupak pieczony w rękawie

Szczupaka dokładnie oczyszczamy i płuczemy. Następnie posypujemy rybę w środku i na wierzchu przyprawami: solą, pieprzem oraz przyprawą do ryb. Cebulę obieramy i kroimy w plasterki. W środek ryby wkładamy część cebuli i całość wkładamy do rękawa, układając na wierzchu ryby jeszcze cebulę. Związujemy lub spinamy rękaw. Całość odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce, aby ryba przeszła przyprawami. Następnie wkładamy do piekarnika i pieczemy 60 minut w temp. 180 stopni. Rybę przekładamy do naczynia wraz z sosem własnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 08.01.2014 20:53
Oj jak patrze na to piękne białe "mięsko" to aż mni ślinka cieknie. Co prawda szczupaka nie jadłam ale jestem pewna że by mi smakował :)
fotoviderek 03.01.2014 07:40
Pyszna rybka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak