Szczupak pieczony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szczupak

    4 kawałki
  • bazulia

    kilka gałązek
  • sól, pieprz

    do smaku
  • olej

  • ćwiartki cytryny do ozdoby

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę oskrobać z łusek, oprawić, umyć, pokroić w dzwonka. Kawałki szczupaka natrzeć olejem, posolić i popieprzyć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub w brytfannie, włożyć gałązki bazylii, przykryć. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut. Po wyłożeniu na półmisek przyozdobić ćwiartkami cytryny i świeżą bazylią.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewaa 25.03.2012 20:17
pyszna rybka
RenataZ-et 05.12.2010 17:18
Rewelacja
Margo1 03.12.2010 17:42
pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat