Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczawiowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szczaw 1 pęczek
marchew 2 szt.
pietruszka 1 szt.
ziele angielskie 2 kulki
żeberka wieprzowe 1 pasek
woda 2 l
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 100 ml
ziemniaki ugotowane 3 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
jajko ugotowane na twardo 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Szczawiowa

Do wody wkładamy żeberka pokrojone na mniejsze części, gotujemy - zbieramy szumowiny po czym dodajemy warzywa prócz szczawiu oraz liść laurowy i ziele angielskie. Całość gotujemy do miękkości. Następnie dodajemy pokrojony szczaw i gotujemy nadal przez około 15 - 20 minut. Na koniec dodajemy ziemniaki, pokrojone w ósemki jajka i doprawiamy solą i pieprzem.
Gotowe, Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula87 04.08.2013 10:55
na żeberkach pycha :))
halina17 03.08.2013 14:44
Moja ulubiona zupa.
Habibi 03.08.2013 12:59
Właśnie mi się szczawiowej zachciało :)) Muszę dojeść kapuśniak i może na jutro lub na poniedziałek będzie szczawiowa :)
Megg 03.08.2013 11:37
lubię szczawiową pycha
Sylwia26 03.08.2013 11:22
ślinka leci..mniam
aisza1 03.08.2013 11:06
pycha zupka
Konczi 03.08.2013 10:26
dawno nie jadłam
Milena87 03.08.2013 10:20
jadłam w tym roku tylko raz, bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak