Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szczawianka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół 3 litry
szczaw 2 szklanki
masło 1 łyżka
kiełbasa zwyczajna 25 dag
jajko 6 sztuk
mąka 1 łyżka
śmietana gęsta 1/2 szklanki
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: szczawianka

Ja szczaw miałam w słoiczku, który mi został z lata:) Do rosołu dodajemy szczaw, pokrojoną w kostkę kiełbasę. Dodajemy do gotujacego się już rosołu . Śmietanę mieszamy z mąką i dodajemy do reszty. MIeszamy. doprawiamy do smaku masłem, pieprzem i solą. Jajka gotujemy na twardo, wkrajamy do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 05.05.2013 11:08
ulubiona zupa...
miki47 22.03.2013 10:06
fajny przepis
Piter 31 05.03.2013 09:12
Dawno nie jadłem szczawiowej .
berys18 30.11.2012 08:19
bardzo apetyczna
Grazyna0211 02.09.2012 15:31
lubimy szczawiową
Papryczka 17.08.2012 12:28
moja też
cooleczka 10.08.2012 20:21
moja ulubiona
Emiliozo 08.08.2012 08:05
u mnie mówią na to szczawiowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak