Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki ze schabu z burakami i marchewką

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 300 g
buraki 4 małe
marchewki 2 średnie
cebula 3 małe
sól
Pieprz czarny Prymat w młynku
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki ze schabu z burakami i marchewką

Schab pokroić na kwadraciki i zamarynować w oliwie z oliwek, papryce słodkiej, soli, pieprzu, bazylii i imbirze. Zostawić w lodówce na 1 godzinkę.
Buraki i marchew obrać i wrzucić do garnka z wodą, zagotować i gotować około 15 min aby lekko zmiękły. Następnie odcedzić i poczekać aż lekko przestugną.
Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
Na wykałaczki nabijać na zmianę mięso, buraki i marchew pokrojone w plastry, cebulę pokrojoną w ćwiartki. Całość jeszcze posolić i popieprzyć.
Wstawić do piekarnika i piec około 15-20 min aż mięsko będzie gotowe.

Szaszłyki podałam z puree z ziemniaków i mango.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 09.02.2013 22:05
No, takich jeszcze nie jadłam;):)
Gracer 09.02.2013 20:30
smaczne
Konczi 09.02.2013 20:19
cudne wyszły
Luki 09.02.2013 15:54
lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak