Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z piekarnika

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Marynata do mięsa

karkówka 0,8 kg
olej wg uznania
Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat 1 op
cebula 1 szt
ząbek czosnku 1 szt

Szaszłyki

cukinia wg uznania
ogórek kiszony wg uznania
cebula wg uznania
papryka czerwona wg uznania
pieczarki wg uznania
ser żółty wg uznania
oregano do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z piekarnika

Mięso dzień wcześniej kroimy na kawałki. Przyprawiamy przyprawą do karkówki, cebulą, czosnkiem i polewamy olejem. Wkładamy do lodówki na całą noc. SZASZŁYKI: wszystkie warzywa kroimy na dowolne kawałki. Nabijamy na patyczki do szaszłyków wg uznania. Gotowe układamy na blaszce. Rozgrzewamy piekarnik do 180st. Pieczemy 30min. Pod koniec posypujemy serem i oregano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 20.01.2016 19:46
wyglądają bardzo dobrze :)
Ela15 17.11.2015 11:23
apetycznie wygladają
Margo1 14.11.2015 15:41
Jakie apetyczne
misia53 06.11.2015 23:33
takie urozmaicone, bardzo ciekawe szaszłyczki
Wacław 30.10.2015 10:17
pyszny obiadek
w mojej kuchni 30.10.2015 08:52
pyszne danie obiadowe..
ilka01 29.10.2015 19:41
pychota.:)......
patryska76 29.10.2015 19:32
pyszności!
irenka 29.10.2015 18:15
pyszne jedzonko
Agata3 29.10.2015 18:07
Przepyszne szaszłyki :)
gosia1988 29.10.2015 17:29
smakowicie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak