Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z mielonej baraniny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baranina bez kości 1/2 kg
czosnek 1 ząbek
kolendra posiekana 2 łyżki
ketchup łagodny 100 ml
cebula 1 szt
oliwa 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Porada

Podawać z pieczywem lub ziemniakami i surówką.

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z mielonej baraniny

Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oliwie, ostudzić. Baraninę umyć, osuszyć, pokroić na kawałki. Natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekaną kolendrą, solą i pieprzem. Włożyć do miski i pozostawić na 1-2 godziny. Następnie przepuścić przez maszynkę do mięsa. Dodać cebulę i ketchup, wymieszać. Formować podłużne porcje mięsa i nabijać na patyczki do szaszłyków. Układać na rozgrzanym grillu i piec po 5-6 minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak