Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z boczkiem , pieczarką i papryką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 18 szt
olej rzepakowy do smarowania
boczek 500 surowy bez kości
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
papryka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z boczkiem , pieczarką i papryką

Boczek surowy pokroiłam w grubą kostkę i natarłam przyprawą do grilla .Odstawiłam na 24h .
Paprykę pokroiłam w kwadraty , pieczarki wybrałam małe i tylko je umyłam .
Na specjalne szpikulce nakładałam po kolei nasze produkty , na koniec pędzlem posmarowałam całość olejem z każdej strony i posypałam warzywa solą .Piekłam na tackach na grillu ok 45 min :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 05.07.2013 20:25
piekę zawsze na żarze , delikatnie i jak widać nic im nie ma ,a piekły się nawet dłużej niz podałam , bo goście pomalutku sobie jedli przystawki ;)
Marta11 05.07.2013 20:13
fajne szzaszlyki tylko czy pieczarki sie nie spala
IwonaDD 05.07.2013 20:08
bardzo apetyczne
angelika14 05.07.2013 19:36
świetne szaszłyki idealne na grilla

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak