Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki w stylu hinduskim

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1 kg
cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki
natka kolendry 1/2 pęczek
natka pietruszki 1/2 pęczka
sok z cytryny 2 łyżki
kminek Prymat 1 łyżka
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 120 gram
Chili pieprz cayenne mielone Prymat szczypta
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Dz szaszłyków możemy zaserwować sos jogurtowy (jogurt + sok z cytryny + sól + pieprz)

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki w stylu hinduskim

Kroki postępowania

1
Siekamy drobno cebulę, czosnek, kolendrę i pietruszkę.
Kminek rozcieramy w moździerzu.
Wszystkie skladniki umieszczamy w misce i dokladnie mieszamy.
Doprawiamy do smaku
Krok 1 - Szaszłyki w stylu hinduskim foto
2
Z przygotowanej masy formujemy 12 podłużnych szaszłykow i nabijamy na patyczki.
Obsmażamy na patelni grillowej z każdej strony.
Krok 2 - Szaszłyki w stylu hinduskim foto
3
Szaszłyki umieszczamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok. 10 min.
Serwujemy z hinduską surówką z bialej kapusty.
Smacznego!
Krok 3 - Szaszłyki w stylu hinduskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata92 06.01.2016 18:22
Podoba mi się ten przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak