Szaszłyki na grilla

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z kurczaka

    200 g
  • przyprawa do kurczaka

    1 łyżeczka
  • czarny pieprz mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • olej słonecznikowy

    1 łyżka
  • cebula

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • papryka słodka mielona

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z kurczaka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym .
Pokroić na kawałki małe lub w kostkę .
Przyprawić pieprzem polać olejem słonecznikowym ,posypać przyprawą od kurczaka i odłożyć do lodówki do zamarynowania . Paprykę pokroić na mniejsze kawałki , wyjąć nasiona . Cebulę pokroić w grubszą kostkę . Wyjąc mięso z lodówki i nabijać na patyczki szaszłykowe na przemian . Ułożyć na tacki i grillować do miękkości składników .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat