Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
filety z kurczaka
200 g -
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
1 łyżeczka -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 łyżeczka -
olej słonecznikowy
1 łyżka -
cebula
1 szt -
papryka czerwona
1 szt -
Papryka słodka mielona Prymat
1/2 łyżeczki
Przepis i sposób przygotowania Szaszłyki na grilla
Pokroić na kawałki małe lub w kostkę .
Przyprawić pieprzem polać olejem słonecznikowym ,posypać przyprawą od kurczaka i odłożyć do lodówki do zamarynowania . Paprykę pokroić na mniejsze kawałki , wyjąć nasiona . Cebulę pokroić w grubszą kostkę . Wyjąc mięso z lodówki i nabijać na patyczki szaszłykowe na przemian . Ułożyć na tacki i grillować do miękkości składników .
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się