Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki grilowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 30 dag
pieczarki 15 dag
cebulka czerwona 2 szt.
papryka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki grilowane

Myjemy warzywa i mięso. Piersi kroimy na średnią kostkę. Obieramy cebulę( średniej wielkości ) kroimy na pół księżyce. paprykę kroimy w grubszą kostkę po jednej z każdego koloru. Pieczarki płuczemy najlepiej żeby były małe nie trzeba będzie ich przekrawać. Nadziewamy na wykałaczki na przemian mięso- papryka np. czerwona -pieczarki -mięso-papryka zielona cebula - mięso- papryka zółta . Dowolność układania. Wszystko prószymy przyprawą do grilla i odczekujemy ok.30 minut aż się "przegryzie". Grillujemy ok 15-20 minut.



Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 14.09.2012 08:57
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak