Szaszłyki grilowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kurczaka

    30 dag
  • pieczarki

    15 dag
  • cebulka czerwona

    2 szt.
  • papryka

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Myjemy warzywa i mięso. Piersi kroimy na średnią kostkę. Obieramy cebulę( średniej wielkości ) kroimy na pół księżyce. paprykę kroimy w grubszą kostkę po jednej z każdego koloru. Pieczarki płuczemy najlepiej żeby były małe nie trzeba będzie ich przekrawać. Nadziewamy na wykałaczki na przemian mięso- papryka np. czerwona -pieczarki -mięso-papryka zielona cebula - mięso- papryka zółta . Dowolność układania. Wszystko prószymy przyprawą do grilla i odczekujemy ok.30 minut aż się "przegryzie". Grillujemy ok 15-20 minut.



Smacznego!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Maniek2 14.09.2012 08:57
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat