Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki grillowane z winogronami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
pieczarki 25 dag
winogrona 1 kiść
czosnek 3 ząbki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 3/4 szklanki
filet z kurczaka 1 podwójny

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki grillowane z winogronami

Filet i papryki kroimy w kostkę, pieczarki przekrajamy na pół. Następnie robimy marynatę- do ½ szklanki oleju dodajemy przyprawy i zmiażdżony czosnek. Gotową marynatą polewamy pokrojone mięso , warzywa i winogrona. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Następnie nakładamy na przemian mięso, warzywa, winogrona na szaszłyki. Pieczemy w piekarniku ok. 30 minut. Bardzo smaczne również na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 05.09.2012 20:36
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak