Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki drobiowe z miętą.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z kurczaka 2 szt
greipfrut czerwony 2 szt
cebula 1 szt
mięta
olej
sól
pieprz
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki drobiowe z miętą.

Mięso pokroić na małe kawałki, posolić, popieprzyć i odstawić na godzinę w chłodne miejsce.Następnie smażyć mięso na gorącym oleju na złoty kolor.Cebulę i grejpfruty pokroić, cebulę podsmażyć, podlać wodą i wrzucić połowę pokrojonego grejpfruta. Dusić 5 minut.Ciepłe kawałki kurczaka nadziewać na przemian z surowymi kostkami grejpfruta na drewniane szpadki i przekładać listkami mięty.Przygotowane szszłyki ułożyć na półmisku, polać sosem z cebuli i grejpfruta, posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 12.03.2013 22:23
Ciekawe zestawienie składników.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak