Szaszłyk z meksykańską pitają.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • owoce

    1 szt
  • pomidorki koktajlowe

    8 szt
  • ser pleśniowy

    5 dag
  • mięta liście

  • ocet balsamiczny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Szaszłyk z meksykańską pitają. foto
Owoc pitaji przekroić i wyciąć kulki specjalną łyżeczka.
Krok 2 - Szaszłyk z meksykańską pitają. foto
Pomidorki przekroić na połówki
Krok 3 - Szaszłyk z meksykańską pitają. foto
Ser pokroić w płaską kostkę
Krok 4 - Szaszłyk z meksykańską pitają. foto
Na patyczek nadziać kolejno kulkę pitaji, ser, pomidor i tak do końca patyczka.
Skropić gęstym octem balsamicznym .
Christopher
Mało wyrazista w smaku pitaja bardzo dobrze koresponduje z serami o zdecydowanych smakach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bazylka 06.06.2014 15:47
Fajna propozycja.
Renata22 05.06.2014 17:24
bardzo egzotyczna propozycja;)
Gabi44 05.06.2014 14:32
Też wpraszam się na degustację.
krystyna330 05.06.2014 13:58
Ja poproszę o takie
2milutka 05.06.2014 12:55
poproszę porcję;)
gibli 05.06.2014 12:27
świetnie i kusząco wyglądają te szaszłyki:))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat