Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mięso mielone z indyka
500 g -
Musztarda francuska Prymat
1 łyżka -
sól
-
czosnek
1 ząbek -
papryka czerwona
1 sztuka -
pieczarki
250 g -
cebula
2 sztuki -
ziemniaki
1 kg -
kiełki lucerny
garść -
jogurt naturalny
100 g -
olej rzepakowy
Sposób przygotowania
Paprykę, pieczarki i cebule kroimy na kawałki,
Na patyczek do szaszłyków nabijamy kolejno mięso, paprykę, cebulę, pieczarkę.
Ziemniaki myjemy , kroimy na ćwiartki.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i posmarowaną olejem, wykładamy na jedną stronę a na drugą szaszłyki.
Pieczemy rozgrzanym piekarniku w temp 200 stopni ok 40 minut.
W międzyczasie przygotowujemy sos: mieszamy jogurt z lekko posiekanymi kiełkami, przyprawiamy świeżo mielonym pieprzem i odstawiamy do lodówki.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się