Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyk z dzika

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dziczyzna 50 dag
boczek 20 dag
cebula 2 szt
przyprawy
olej
marynata
miód 2 łyżka
wino czerwone wytrawne 200 ml
musztarda 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyk z dzika

Dziczyznę kroimy na kawałki razem z boczkiem, cebulę kroimy w plasterki.Na patyk od szaszłyka nabijamy dziczyznę ,boczek,cebulę .Gotowy szaszłyk obsmażamy na oleju i przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy marynatą. Pieczemy ok 40 minut w temp 180*c.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 20.12.2012 22:49
z wielką chęcią bym spróbowała
aga130982 14.12.2012 10:07
pyszny szaszłyk
aga130982 14.12.2012 10:07
pyszny szaszłyk
kasienka23 12.12.2012 17:01
pyszne danie
Piotr-21 12.12.2012 12:07
pyszne
Monika58 12.12.2012 11:51
fajne
Laila2786 12.12.2012 11:47
mniam aż ślinka cieknie
miszelka 12.12.2012 11:34
jak dla mnie super :)
Paolcia 12.12.2012 11:03
dzika to ja bym chyba nie zjadła
Konczi 12.12.2012 11:00
dziczyzna nie przemawia w moich gustach kulinarnych
agam26 12.12.2012 10:44
mniam, jakbym miała dzika to bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak