Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłuki gyros

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 sztuki
pieczareki całe 200 gram
przyprawa gyros 1 opakowanie
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłuki gyros

Mięso myjemy i kroimy w kostkę . Pieczarki myjemy i osuszamy. W ok 10 łyżkach oleju mieszamy przyprawę gyros , doprawiamy pieprzem. Mięso i pieczarki polewamy marynata , zostawiamy na noc w lodówce. następnie nabijamy na patyki do szaszłyków mięso i pieczarki grilujemy na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak