Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

SZARLOTKA Z KRUSZONKĄ !

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
2,5 szkl
cukier
3/4 szkl
margaryna
1 szt
żółtko jajek
5 szt
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
śmietana
3 łyżki
jabłka
2 kg
białko
1 szt
cynamon
1 łyżeczka
Sklep Prymat
cukier
3/4 szkl
mąka ziemniaczana
1 łyżka
kruszonka
margaryna
1 łyżka
cukier
3 łyżki
mąka
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: SZARLOTKA Z KRUSZONKĄ !

Przygotowujemy masę jabłkową : jabłka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach i odciskamy sok. Dodajemy cukier, cynamon i mąkę ziemniaczaną. Mieszamy.
Składniki ciasta zagniatamy , dzielimy na pół. Rozwałkowujemy jedną połowę ciasta i układamy w blasze. Smarujemy białkiem , kładziemy masę jabłkową i przykrywamy drugą częścią rozwałkowanego ciasta.
Następnie zagniatamy składniki kruszonki i posypujemy wierzch ciasta.
Gotowe ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy 45 minut w 180 stopniach.
Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 26.11.2012 18:20
Coś w sam raz dla mnie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak